Fructele care ajută la prevenirea cancerului intestinal

2 jpg jpeg

De asemenea, specialiştii spun că fructele sunt de ajutor şi în cazul persoanelor care sunt diagnosticate cu această afecţiune.

În cadrul studiului, realizat pe cobai, cercetătorii au folosit trei feluri de pudră obţinută din fructe: prima prin măcinarea fructului întreg, cea de-a doua tot din fruct, dar cu un conţinut ridicat de polifenoli, iar cea de-a treia fără aceşti compuşi.

Echivalentul unei ceşti din aceste tipuri de pudră a fost amestecat zilnic în mâncarea cobailor care sufereau de cancer intestinal.

După 20 de zile de studiu, cobaii care au participat la cercetare aveau redus numărul de tumori la nivel intestinal. În plus, analizele de sânge au arătat că şi nivelul markerilor inflamatorii era mult mai mic, ceea ce înseamnă că a apărut o îmbunătăţire în evoluţia bolii.

„Extractul de afine s-a dovedit a oferi protecţie şi împotriva altor tipuri de cancer, au concluzionat şi studiile realizate până în prezent. Substanţele care se găsesc în fructe, respectiv în extractul acestor fructe, sunt cele care aduc beneficii“, a afirmat Catherine Neto, profesor la Universitatea Dartmouth.