Fructele care ajută la îmbunătăţirea vieţii sexuale

1 2 jpg jpeg

La aceste concluzii au ajuns speciali┼čtii de la ┼×coala de S─ân─âtate Public─â Harvard dup─â ce au analizat beneficiile consumului de struguri.

Astfel, ei au descoperit c─â flavonoizii, compu┼či care se g─âsesc ├«n fructe ┼či care le confer─â culoarea specific─â, sunt cele care ajut─â la pierderea de kilograme ├«n plus, respectiv men┼úinerea greut─â┼úii pe perioad─â mai lung─â de timp.

Mai mult, flavonoizii au capacitatea de a reduce nivelul ridicat de tensiune arterial─â, cel al colesterolului, dar ┼či riscul de apari┼úie a afec┼úiunilor cardiace ┼či a cancerului.

├Än cadrul cercet─ârii, oamenii de ┼čtiin┼ú─â au analizat datele medicale ├«n cazul a 124.000 de voluntari, pe o perioad─â de 24 de ani.

Dup─â ce i-au ├«mp─âr┼úit ├«n mai multe grupuri ┼či le-au verificat obiceiurile alimentare, cercet─âtorii au ajuns la concluzia c─â participan┼úii care obi┼čnuiau s─â consume cantit─â┼úi mai mari de flavonoizi, cum se reg─âsesc ├«n struguri, dar ┼či ├«n alte fructe, nu aveau la fel de multe probleme cu greutatea, spre deosebire de ceilal┼úi participan┼úi. ├Än plus, ei au spus c─â au o via┼ú─â sexual─â activ─â.

ÔÇ×┼×tiam de mult timp c─â o diet─â bogat─â ├«n fructe ┼či legume aduce nenum─ârate beneficii pentru s─ân─âtate. Acum avem ┼či dovada c─â flavonoizii, substan┼úe care se g─âsesc ├«n struguri, dar ┼či ├«n alte sortimente de fructe, sunt cei care au aceste propriet─â┼úiÔÇť, a afirmat Helen Bond, dietetician ├«n cadrul ÔÇ×British Dietetic AssociationÔÇť.