Fructele care ajută la îmbunătăţirea vieţii sexuale

1 2 jpg jpeg

La aceste concluzii au ajuns specialiştii de la Şcoala de Sănătate Publică Harvard după ce au analizat beneficiile consumului de struguri.

Astfel, ei au descoperit că flavonoizii, compuşi care se găsesc în fructe şi care le conferă culoarea specifică, sunt cele care ajută la pierderea de kilograme în plus, respectiv menţinerea greutăţii pe perioadă mai lungă de timp.

Mai mult, flavonoizii au capacitatea de a reduce nivelul ridicat de tensiune arterială, cel al colesterolului, dar şi riscul de apariţie a afecţiunilor cardiace şi a cancerului.

În cadrul cercetării, oamenii de ştiinţă au analizat datele medicale în cazul a 124.000 de voluntari, pe o perioadă de 24 de ani.

După ce i-au împărţit în mai multe grupuri şi le-au verificat obiceiurile alimentare, cercetătorii au ajuns la concluzia că participanţii care obişnuiau să consume cantităţi mai mari de flavonoizi, cum se regăsesc în struguri, dar şi în alte fructe, nu aveau la fel de multe probleme cu greutatea, spre deosebire de ceilalţi participanţi. În plus, ei au spus că au o viaţă sexuală activă.

„Ştiam de mult timp că o dietă bogată în fructe şi legume aduce nenumărate beneficii pentru sănătate. Acum avem şi dovada că flavonoizii, substanţe care se găsesc în struguri, dar şi în alte sortimente de fructe, sunt cei care au aceste proprietăţi“, a afirmat Helen Bond, dietetician în cadrul „British Dietetic Association“.