Fibrele încetinesc progresia cancerului de prostată

1 2 jpg jpeg

Dintre alimentele bogate în fibre, cercetătorii sunt de părere că cerealele integrale sunt de mare ajutor în încetinirea cancerului de prostată.

În cadrul studiului, realizat pe cobai care sufereau de acest tip de cancer, jumătate au fost hrăniţi cu inositol hexaphosphate (IP6), o componentă din cerealele integrale, în timp ce celorlaţi li s-au dat alte substanţe. La finalul cercetării, toţi cobaii au fost supuşi unui RMN.

,,Rezultatele pe care le-am obţinut au fost mai mult decât sugestive. În cazul cobailor care au fost hrăniţi cu IP6 tumorile au scăzut mult în volum, faţă de cobaii care au primit alte substanţe. Rezultatele au arătat că IP6 nu a permis ca tumoarea să formeze noi vase de sânge. Consumând mai multe cereale, fără energia date de alte alimente, tumorile nu mai pot creşte”, a afirmat Komal Raina, cercetător la Şcoala de Farmacie şi Ştiinţe ,,Skaggs” din San Diego.

Pe lângă beneficiile pe care le aduce în cazul cancerului de prostată, consumul periodic de cereale integrale ajută şi la prevenirea altor tipuri de cancer.

Studiul a fost publicat în Jurnalul Medical ,,Cercetări pentru Prevenirea Cancerului”.