Femeile trecute prin divorţ, predispuse la infarct

1 2 jpg jpeg

Rezultatele unui studiu recent efectuat de oamenii de ┼čtiin┼ú─â americani de la Spitalul de Boli de Inim─â ÔÇ×BaylorÔÇť din Plano, Texas, arat─â c─â femeile care au trecut printr-un divor┼ú tulbur─âtor nu au motive s─â r─âsufle u┼čurate odat─â sc─âpate din c─âsnicia nedorit─â.

Stresul provocat de desp─âr┼úire le aduce femeilor alte nepl─âceri fizice, din p─âcate grave ┼či pe termen lung. Speciali┼čtii americani au g─âsit c─â reprezentantele sexului frumos devin vulnerabile bolilor cardiace.

În plus, cercetările experţilor sugerează că femeile care trec în viaţă prin mai multe episoade dureroase, precum este divorţul, sunt predispuse să sufere de infarct.

├Än alt─â ordine de idei, studiul mai scoate la iveal─â c─â b─ârba┼úii care se rec─âs─âtoresc au ┼čanse s─â se bucure de o ├«mbun─ât─â┼úire a st─ârii generale de s─ân─âtate.

În cazul femeilor, un nou mariaj, chiar dacă la suprafaţă poate aduce satisfacţii, în interior le destramă într-o oarecare măsură sănătatea.

Doctorul cardiolog Sarah Samaan, unul din exper┼úii care au luat parte la studiu, recomand─â medicilor cardiologi ca atunci c├ónd trateaz─â femeile cardiace s─â ia ├«n considerare ┼či al┼úi factori declan┼čatori cum este divor┼úul.

├Än acest studiu au fost implica┼úi peste 16.000 de adul┼úi, cu v├órste ├«ntre 45 ┼či 65 de ani. Cercet─ârile s-au ├«ntins pe o durat─â de aproximativ 18 ani.