Femeile sunt mai afectate de declinul mintal

1 2 jpg jpeg

În urma acestuia, specialiştii spun că femeile sunt mai predispuse acestei afecţiuni, însă nu există o explicaţie pentru acest fapt.

La cercetarea, efectuată de oamenii de ştiinţă de la Universitatea Duke din Carolina de Nord, SUA,au participat 400 de persoane, cu media de vârsta de 70 de ani, care sufereau de insuficienţă reanlă uşoară cognitivă, o tulburare de memorie ce evoluează deseori spre Alzheimer.

După ce au analizat starea de sănătate a participanţilor, cercetătorii au observat că femeile sunt mai afectate decât bărbaţii când vine vorba de probleme cognitive. Ele au avut mai devreme probleme de memorie, de atenţie, spre deosebire de bărbaţii care au participat la studiu.

„Rezultatele cercetării ne-au arătat că maladia Alzheimer este total diferită în cazul femeilor, de cel al bărbaţilor. Memoria femeilor se deterioază mult mai rapid decât a reprezentanţilor de sex masculin, de aceea trebuie să facem mai multe analize pentru a putea să intervenim în acest sens”, a afirmat Katherine Amy Linn, cercetător în cadul Universităţii Duke din Carolina de Nord.

Concluziile studiului au fost prezentate în cadrul Conferinţei Internaţionale a Asociaţiei de Alzheimer.