Femeile, mult mai afectate de atacul de cord

1 2 jpg jpeg

Deşi problema de sănătate este des întâlnită la ambele sexe, femeile sunt afectate în proporţie mai mare de aceasta. Şi asta deoarece bărbaţii resimt diferit faţă de femeile semnele care arată prezenţa unui atac de cord.

În timp ce simptomul comun la ambele sexe este durerea în piept, la femei mai pot apărea neplăceri precum durerile de spate, în zona maxilarului, starea de ameţeală, dar şi sentimentul de teamă.

La aceste concluzii au ajuns oamenii de ştiinţă de la Universitatea de Stat din Ohio (SUA) după ce au analizat rezultatele de la mai multe cercetări realizate în ultimele decenii.

„Femeile au tendinţa de a nega simptomele care apar de regulă înaintea unui atac de cord. Mai ales că sunt situaţii când ele nu acordă atenţia cuvenită acestor semnale, este mult mai dificil ca posibilă problemă cardiacă să fie recunoscută de către medici, iar şansele de a interveni în timp util se reduc considerabil“, a afirmat Laxmi Mehta, autorul studiului şi cercetător în cadrul Universităţii de Stat din Ohio.

Specialiştii atenţionează femeile să meargă la medic dacă observă simptome precum cele enumerate mai sus.