Femeile, mai predispuse depresiei decât barbaţii

1 2 jpg jpeg

De vină pare să fie presiunea de a găsi un echilibru între viaţa profesională şi cea de familie. Femeile sunt de două ori mai presidspuse depresiei decât barbaţii, în special în perioada 16-42 de ani.

Grija faţă de copil, responsabilitatea pentru întreţinerea locuinţei şi agrija serviciului au dublat numărul cazurilor de depresie faţă de anul 1970, spun oamenii de ştiinţă. Faţă de anii anteriori, depresia apare mult mai repede atât în cazul femeilor, cât şi al bărbaţilor, simptomele fiind evidente încă de la vârsta de 19 ani, faţă de 26 de ani, vârsta de până acum.

,,Căsnicia reduce riscul de depresie pentru bărbaţi, însă la femei este total opus. Cu atât mai mult când apare copilul, când responsabilităţilor lor se dublează faţă de familie”, a afirmat Hans Ulrich Wittchen, profesor la Universitatea de Tehnologie Dresden, din Germania.

Rezultatele cercetării au evidenţiat că 38, 2% din populaţia globului suferă de astfel de probleme. Stările de depresie, cele de anxietate, insomniile şi alte astfel de afecţiuni cresc riscul apariţiei în timp a bolii Alzheimer sau a Parkinsonului.