Femeile, mai afectate de bolile cardiovasculare

2 jpg jpeg

Rezultatele arată că aproape 47% dintre decese sunt cauzate de aceste afecţiuni, ponderea fiind mai mare în rândul femeilor (52% femei; 42% bărbaţi).

Cercetarea mai arată că în ultimii ani s-a constatat o scădere semnificativă a vârstei la care debutează bolile cardiovasculare, în special cele de tip ischemic precum angina pectorală sau infarctul miocardic acut, de la 45 de ani, cum se observa în trecut, la 35 de ani, în prezent.

ÔÇ×Odat─â cu cre┼čterea inciden┼úei bolilor cardiovasculare ┼či sc─âderea v├órstei de debut a acestora se simte o nevoie acut─â de tratamente revolu┼úionare care s─â redea s─ân─âtatea pacien┼úilor ├«n c├ót mai scurt timp. Unul dintre aceste tratamente de ultim─â genera┼úie este reprezentat de stentul coronarian complet bioresorbabil. Procedura se efectueaz─â ├«n sala de angiografie de medicul interven┼úionist, se realizeaz─â printr-o punc┼úie de 1-2 mm la nivelul m├óinii sau piciorului, iar prin aceast─â punc┼úie se introduc catetere de ghidaj (tuburi sub┼úiri de plastic). Prin aceste catetere se livreaz─â ┼či se monteaz─â stenturile pe arterele inimii. Beneficiul imens al procedurii este c─â trateaz─â afec┼úiunea ischemic─â (├«ngustarea sau blocarea vaselor de s├ónge), iar pacientul se externeaz─â dup─â doar 24 de oreÔÇť, a declarat Marin Postu, medic specialist cardiolog, supraspecializat ├«n Cardiologie Interven┼úional─â la Centrele de Excelen┼ú─â ARES Bucure┼čti.

Speciali┼čtii mai atrag aten┼úia ┼či asupra cauzelor care favorizeaz─â apari┼úia afec┼úiunilor cardiovasculare, anume fumatul, dieta, sedentarismul.