Femeile care se confruntă cu migrene, risc mare de probleme de circulaţie a sângelui

1 2 jpg jpeg

Un studiu care a avut o durată de 20 de ani, la care au luat parte mai mult de 115.000 de asistente medicale a constatat că, în general, pacientele cu migrene au avut cu 50 la sută mai multe şanse să aibă probleme de circulaţie majore . Aproape una din şase asistente medicale au fost diagnosticate cu migrene la începutul studiului, iar acestea au avut un risc mai mare cu 39% de a fi diagnosticate cu un atac de cord. La alte 62 la sută a crescut pericolul de accident vascular cerebral şi la 37 la sută probabilitatea de deces din cauza unor boli cardiovasculare era mai mare.

La începutul studiului, femeile, care aveau vârsta între 25 şi 42 de ani, nu sufereau de nicio boală cardiovasculară şi nici de angină pectorală. Însă la sfârşitul cercetării 1329 au suferit boli cardiace severe. Astfel, 678 au suferit atacuri de cord, 651 accidente vasculare cerebrale, iar 223 au murit din cauza unor boli de inimă.

Cercetarea efectuată la Şcoal de Medicină Harvard a mai arătat că femeile care au migrene sunt mai predispuse la obezitate, hipertensiune arterială şi colesterol ridicat.

Migrenele sunt dureri care afectează în special femeile, care afectează, de obicei, doar o parte a capului şi care sunt însoţite şi de alte simptome, preucm greaţa, vărsăturile şi sensibilitatea la lumină.