Femeile au mai puţine probleme de memorie la vârsta a treia

1 2 jpg jpeg

Rezultatele cercetării au evidenţiat faptul că femeile au mai puţine probleme de memorie atunci când îmbătrânesc, situaţie care nu e similară şi în cazul bărbaţilor.

În cadrul studiului, specialiştii de la Universitatea Cambridge (Marea Britanie) şi Newcastle (Marea Britanie) au analizat datele obţinute de la 7.600 de persoane, din 1991 opână în 2001.

După ce i-au supus pe voluntari şi la o serie de teste medicale, cercetătorii au ajuns la concluzia că speranţa de viaţă a crescut în rândul femeilor cu 3,8 ani, ele fiind şi cele care aveau mai puţine probleme de memorie şi de concentrare la vârsta a treia.

Explicaţia lor este simplă: femeile îşi folosesc creierul pentru a gândi mai complex şi pentru a reuşi să facă mai multe lucruri în acelaşi timp, fapt ce reduce şi riscul de apariţie a demenţei.

„Concluziile obţinute în urma analizelor au arătat că bărbaţii sunt mai afectaţi de problemele de memorie şi de gândire pe măsură ce îmbătrânesc. În schimb, ei sunt mai puţin afectaţi de obezitate sau de alte probleme de sănătate ce afectează aparatul locomotor, situaţie care nu e similară şi în cazul femeilor“, a afirmat Carol Jagger, profesor în cadrul Universităţii Newcastle.