Femeile au mai des migrene decât bărbaţii

1 2 jpg jpeg

Rezultatele cercetării au mai arătat că aproximativ 25% dintre femei suferă frecvent de dureri de cap, astfel încât migrenele sunt printre cele mai comune tipuri de durere pe care oamenii le resimt.

Studiile, care au folosit tehnici neuroimagistice, au indicat faptul că migrenele nu apar ca urmare a strângerii şi dilatării vaselor de sânge, ci datorită excitabilităţii creierului.

,,Spre deosebire de bărbaţi, la femei se activează mai des activitatea de gândire, care stă în cele mai multe dintre cazuri la baza apariţiei migrenelor. Şi factorii interni sau externi induc începutul depresiei, care facilitează răspândirea corticală, iar acest lucru nu duce doar la apariţia durerilor de cap, ci şi la unele simptome vizuale, stări de ameţeală, de greaţă sau dificultăţi de concentrare”, a afirmat medicul Andrew Charles, director al Centrului de Cercetare privind durerile de cap, de la Universitatea din California, SUA.

Deşi nu sunt cunoscute cu exactitate cauzele, analizele cercetătorilor au mai arătat că în perioada menstruală femeile au mai des migrene, spre deosebire de restul lunii.