Femei vs. bărbaţi – cine are memoria mai bună?

1 2 jpg jpeg

Comparaţia bărbaţi-femei a fost mereu un subiect de polemică. Câteva dintre ideile preconcepute sunt că femeile sunt mai grijulii şi se descurcă mai greu la matematică, de pildă.

Spre deosebire de bărbaţi, femeile ar reţine mai bine şi cu mai multă precizie evenimentele petrecute în zilele recente şi se descurcă mai bine în cadrul interacţiunilor sociale. Aceasta este concluzia unei cercetări recente efectuate de oamenii de ştiinţă de la Universitatea Cornell, SUA.

La cercetare au participat 60 de studenţi, femei şi bărbaţi. Timp de o săptămână, aceştia au primit câte trei mesaje pe mobil. La primire, ei au avut ca misiune să reproducă în scris ceea ce au experimentat în ultima jumătate de oră. La sfârşitul săptămânii, participanţii la studiu au fost supuşi unui test de memorie surpriză. Ei au trebuit să povestească amintirile lor din trecutul recent, mai precis dinainte de primirea de mesaje, cu detalii exacte.

La final, femeile au obţinut rezultate mai bune decât bărbaţii la capitolul memorie episodică, aceasta făcând referire la evenimentele autobiografice (când şi unde au trăit un anume eveniment).