Extractul de căpşuni protejează pielea de razele UV

1 2 jpg jpeg

Mai mult, extractul ajută la îmbunătăţirea viabilităţii pielii şi reduce riscul de detriorare a ADN-ului. Pentru a evidenţia beneficiile acestui extract, oamenii de ştiinţă au pregătit mai multe culturi de celule ale pielii umane (fibroblaste) şi au adăugat extractul de căpşuni în concentraţii diferite.

După ce au folosit lumina ultravioletă, echivalentă cu expunerea timp de 90 de minute la soarele de vară, cercetătorii au observat că o cantitate mai mare de extract de căpşuni protejează eficient pielea împotriva razelor ultraviolete.

,,În cadrul studiului am verificat efectul protector al extractului de căpşuni asupra pielii, având în vedere radiaţiile ultraviolete. Sperăm ca această descoperire să ducă la dezvoltarea unor creme de protecţie împotriva razelor UVA. În acest fel putem reduce şi riscul de apariţie a cancerului de piele, dar şi a altor boli de piele inflamatorii”, a precizat Maurizio Battino, cercetător la Universitatea ,,Politehnică delle Marche” din Italia.

Primul pas pentru a beneficia de această protecţie este includerea căpşunilor în dietă, sunt de părere oamenii de ştiinţă.

Antocianii, pigmenţii de culoare roşie care se găsesc în căpşuni, sunt cei care oferă protecţie împotriva rezelor ultraviolete. Ei au rol antiinflamator, antioxidant şi antitumoral.