Extractul de alge, minunea dietelor de slăbit

1 2 jpg jpeg

Este cunoscut faptul că extractul de alge, o pudră incoloră şi lipsită de gust, împiedică descompunerea grăsimilor şi absorbţia acestora în organism, contribuind astfel la pierderea kilogramelor în plus. Dar, în testele efectuate de oamenii de ştiinţă britanici de la Universitatea Newcastle (Marea Britanie), o fibră regăsită în alge a blocat mult mai eficient grăsimile decât numeroase suplimente de slăbit.

Veşti bune pentru cei care vor să slăbească

Astfel, cercetătorii britanici ar putea deveni cei care aduc veştile cele mai bune pentru toate doamnele şi domnişoarele care vor să ţină diete, dar nu se pot abţine de la anumite produse: în urma succesului testelor, prăjiturile ditetetice, cârnaţii, pâinea şi băuturile răcoritoare cu extract de alge ar putea fi disponibile în curând pe rafturile magazinelor. Cel puţin pe cele din Marea Britanie.

Substanţa extrasă din alge se numeşte alginat, un gel utilizat deja în cantităţi reduse pentru îngroşarea îngheţatei, a iaurtului şi a pastei de dinţi.

Oamenii de ştiinţă britanici consideră că alginatul ar putea preveni obezitatea, care afectează tot mai multe persoane în întreaga lume.

Astfel, tesele au arătat că alginatul a împiedicat procesul de descompunere a trei sferturi din grăsimea din alimente, care astfel nu a mai fost digerată şi absorbită în organism.

Citeşte şi:

Plante care au grijă de tiroidă

Pâinea din alge, remediu pentru obezitate

Obezitatea, determinată de la 5 ani

Extractul de alge, minunea dietelor de slăbit - Pâinea cu alge mai bună decât cea normală

„Dacă organismul nu absoarbe suficientă grăsime, cel mai probabil va pierde în greutate“, susţine Matthew Wilcox, cercetător la Universitatea Newcastle.

Spre deosebire de alimentele cu conţinut caloric redus, grăsimea nu este eliminată din produsele cu extract de alge, ceea ce înseamnă că gustul nu este afectat. În cel mai rău caz, extractul ar putea oferi alimentelor un gust mai intens.

Voluntarii care au participat la teste şi au consumat pâine cu alginat au spus că aceasta este mai gustoasă decât cea simplă care se găseşte în comerţ. Acest lucru s-a întâmplat, probabil, datorită faptului că feliile de pâine cu alginat erau mai moi.