Extractul care scade nivelul de glucoză din sânge

1 2 jpg jpeg

Pe lângă acest beneficiu, specialiştii spun că tratamentul favorizează şi reducerea nivelului de colesterol ,,rău”.

Pentru a vedea care sunt efecte extractului de ceapă, cercetătorii de la Universitatea de Stat ,,Delta” din Abraka (Nigeria) au realizat un studiu pe mai mulţi cobai.

După ce le-a fost indus medical diabetul, cobailor li s-au dat doze diferite (200, 400 şi 600 miligrame per kilogram) dintr-un preparat din ceapă crudă.

Spre deosebire de categoria de cobai care a primit 200 miligrame, celor care au primit doze mai mari, mai exact 400 şi 600 miligrame, li s-a redus semnificativ nivelul de glucoză din sânge (scăderea a fost în medie cu 35-50%).

De asemenea, la ultimele două categorii de cobai s-a observat şi o scădere a nivelului de colesterol ,,rău”.

,,Trebuie să mai analizăm mecanismul prin care extractul de ceapă reducere nivelul de gluoză din sânge, lucru atât de necesar persoanelor care suferă de diabet zaharat. Cel mai probabil substanţele din ceapă sunt cele care aduc beneficii în acest sens “, a precizat Anthony Ojieh, cercetător-şef la Universitatea de Stat ,,Delta”.