Exerciţiile fizice pot calma pofta de ţigară

1 2 jpg jpeg

O echipă de cercetători britanici a analizat rezultatele a 19 studii clinice anterioare şi a descoperit că exerciţiile fizice sunt foarte folositoare celor care doresc să-şi calmeze pofta de nicotină.

Pentru studiile clinice, voluntarii au fost rugaţi să facă mişcare - plimbări uşoare pe jos sau pe bicicletă - sau activităţi "pasive" - privit la televizor, de exemplu.

Rezultatele arată că participanţii la studiu au simţit mai puţin nevoia de a fuma după ce au făcut mişcare, decât în mod obişnuit.

"În mod sigur, sportul are beneficii temporare şi din acest punct de vedere este foarte recomandat. Mişcarea ajuta la distragerea atenţiei şi la creşterea nivelului stării de bine, astfel încât oamenii să nu simtă atât de mult nevoia să fumeze,", a spus coordonatorul studiului, Adrian Taylor.

Niciunul dintre participanţii la studiu nu era inclus într-un program care să-i ajute să renunţe la fumat şi nici nu foloseau înlocuitori cu nicotină.

Întrucât înlocuitorii cu nicotină calmează pofta de fumat, este posibil ca sportul să nu aibă un efect atât de mare asupra persoanelor care le folosesc.