Exerciţiile fizice pot calma pofta de ţigară

1 2 jpg jpeg

O echip─â de cercet─âtori britanici a analizat rezultatele a 19 studii clinice anterioare ┼či a descoperit c─â exerci┼úiile fizice sunt foarte folositoare celor care doresc s─â-┼či calmeze pofta de nicotin─â.

Pentru studiile clinice, voluntarii au fost ruga┼úi s─â fac─â mi┼čcare - plimb─âri u┼čoare pe jos sau pe biciclet─â - sau activit─â┼úi "pasive" - privit la televizor, de exemplu.

Rezultatele arat─â c─â participan┼úii la studiu au sim┼úit mai pu┼úin nevoia de a fuma dup─â ce au f─âcut mi┼čcare, dec├ót ├«n mod obi┼čnuit.

"├Än mod sigur, sportul are beneficii temporare ┼či din acest punct de vedere este foarte recomandat. Mi┼čcarea ajuta la distragerea aten┼úiei ┼či la cre┼čterea nivelului st─ârii de bine, astfel ├«nc├ót oamenii s─â nu simt─â at├ót de mult nevoia s─â fumeze,", a spus coordonatorul studiului, Adrian Taylor.

Niciunul dintre participan┼úii la studiu nu era inclus ├«ntr-un program care s─â-i ajute s─â renun┼úe la fumat ┼či nici nu foloseau ├«nlocuitori cu nicotin─â.

Întrucât înlocuitorii cu nicotină calmează pofta de fumat, este posibil ca sportul să nu aibă un efect atât de mare asupra persoanelor care le folosesc.