Exerciţiile fizice, la fel de bune ca medicamentele

1 2 jpg jpeg

├Än cadrul studiului, publicat ├«n Jurnalul Medical Britanic, speciali┼čtii au analizat datele ob┼úinute de la 340,000 de persoane care au participat la mai multe cercet─âri privind exerci┼úiile fizice ┼či starea de s─ân─âtate.

Speciali┼čtii de la ┼×coala Medical─â Harvard, cei de la ┼×coala de Economie Britanic─â ┼či de la Universitatea Stanford au comparat efectele activit─â┼úii fizice cu cele ale terapiei medicamentoase.

Pe toat─â perioada studiului, cercet─âtorii au ┼úinut cont de afec┼úiunile cardiace ale participan┼úilor, de riscul de apari┼úie a AVC-ului, dar ┼či de insuficien┼úa cardiac─â ┼či prediabet.

Astfel, oamenii de ┼čtiin┼ú─â au observat c─â medicamentele de tip diuretic aduc beneficii ├«n cazul persoanelor care au fost diagnosticate cu insuficien┼ú─â cardic─â, ├«n timp ce activitatea fizic─â este la fe de benefic─â precum pastilele pentru cei care au suferit un AVC.

Speciali┼čtii spun c─â rezultatele ob┼úinute se adaug─â ┼či celorlalte cercet─âri care au ar─âtat c─â activitatea fizic─â moderat─â poate reduce cu p├ón─â la 27% riscul de apari┼úie a unui AVC.

,,Medicamentele sunt foarte importante, cu at├ót mai mult ├«n cazul terapiei pentru persoanele cardiace. Av├ónd ├«n vedere concluziile studiului suntem de p─ârere c─â medicii ar trebui c─â includ─â pe prescrip┼úie ┼či exerci┼úiile fizice, at├óta timp c├ót persoana le poate realiza. Beneficiile acestora sunt semnificative, mai ales c─â pot cre┼čte ┼či speran┼úa de via┼ú─âÔÇŁ, a precizat Amy Thompson, asistent ├«n cadrul Funda┼úiei Britanice de Cardiologie.