Excesul de carne roşie poate duce la atac cerebral

1 2 jpg jpeg

Pentru a ajunge la această concluzie, specialiştii au analizat date de la mai multe cercetări efectuate de-a lungul timpului. În decursul a 20 de ani, aproape 1.400 de bărbaţi şi 2.600 de femei au făcut atac cerebral.

Pentru a analiza factorii nutriţionali care ar putea avea legătură cu accidentul cerebral, specialiştii au împărţit participanţii pe grupe, în funcţie de sursele de proteine consumate zilnic (carne roşie sau de pui, peşte).

Bărbaţii care au consumat două porţii de carne roşie pe zi au avut cu 28% mai multe multe riscuri de a face atac cerebral. În cazul femeilor care avuseseră acelaşi meniu, riscul de a face această complicaţie a crescut cu 19%.

În schimb, alte surse de proteine au avut efect protector faţă de această complicaţie. Astfel, carnea de pui scade probabilitatea de atac vascular cu 27%, iar alunele şi peştele, cu 17%.