Excesul de carne ro┼čie poate duce la atac cerebral

1 2 jpg jpeg

Pentru a ajunge la aceast─â concluzie, speciali┼čtii au analizat date de la mai multe cercet─âri efectuate de-a lungul timpului. ├Än decursul a 20 de ani, aproape 1.400 de b─ârba┼úi ┼či 2.600 de femei au f─âcut atac cerebral.

Pentru a analiza factorii nutri┼úionali care ar putea avea leg─âtur─â cu accidentul cerebral, speciali┼čtii au ├«mp─âr┼úit participan┼úii pe grupe, ├«n func┼úie de sursele de proteine consumate zilnic (carne ro┼čie sau de pui, pe┼čte).

B─ârba┼úii care au consumat dou─â por┼úii de carne ro┼čie pe zi au avut cu 28% mai multe multe riscuri de a face atac cerebral. ├Än cazul femeilor care avuseser─â acela┼či meniu, riscul de a face aceast─â complica┼úie a crescut cu 19%.

├Än schimb, alte surse de proteine au avut efect protector fa┼ú─â de aceast─â complica┼úie. Astfel, carnea de pui scade probabilitatea de atac vascular cu 27%, iar alunele ┼či pe┼čtele, cu 17%.