Excesul caloric, asociat cu apariţia cancerului de colon

1 2 jpg jpeg

Oamenii de ştiinţă americani susţin că o dietă bogată în calorii poate infleunţa unul dintre hormonii de la nivel intestinal, ceea ce poate favoriza dezvoltarea celulelor canceroase, respectiv apariţia cancerului de colon.

La aceste concluzii au ajuns cercetătorii după ce au efectuat mai multe teste în laborator, pe cobai. După ce au studiat schimbările din organism, în funcţie de tipul de dietă pe care îl urmau, specialiştii au descoperit că excesul de grăsimi şi de carbohidraţi din dietă este unul dintre factori cheie care predispun la apariţia cancerului de colon.

Astfel, cercetătorii sunt de părere că un consum mare de calorii zilnic au poate influenţa hormonul cunoscut sub numele de guanylin, cel care poate afecta flora de la nivel intestinal, dar şi riscul de apariţie a celulor maligne.

„Este bine ca persoanele să ştie că excesul caloric nu numai că duce la apariţia obezităţii, ci este asociat şi cu cancerul de colon. Vom continua să efectuăm cercetări pe eşantioane mai mari, tocmai pentru a descoperi o soluţie şi pentru a preveni acest tip de cancer“, a afirmat Scott Waldman, cercetător şef la Universitatea „Thomas Jefferson“ din SUA.