Eşti stresat? Află cum poate fi afectată podoaba capilară!

1 2 jpg jpeg

Ei au observat că celulele care dau culoarea albă firelor de păr apar atunci când organismul este expus hormonilor de stres.

În cadrul cercetării, specialiştii au efectuat mai multe analize asupra cobailor pentru a observa legătura dintre stres şi apariţia părului alb. Ei au plecat de la premisă că în cazul unei răniri celulele stem responsabile pentru producerea de melanină (pigmentul închis la culoare care se găseşte în păr, piele) se vor deplasa de la foliculii din firul de păr la nivelul pielii.

În cazul cobailor, schimbarea culorii firelor de păr a avut loc în momentul în care ei au fost expuşi stresului.

,,În urma cercetării am observat că stresul poate face ca melanina să «migreze» de la foliculii de păr la nivelul pielii. Acest proces de migrare poate explica şi de ce sunt cazuri când persoanele albesc într-o perioadă scurtă de timp în urma unui şoc emoţional sau în situaţii intense de stres”, a afirmat Mayumi Ito, cercetător la Universitatea din New York.

În prezent, echipa de cercetători care a participat la studiu lucrează pentru a dezvolta medicamente care să poată contracara efectele pe care le are stresul asupra firelor de păr.

Rezultatele cercetării au fost publicate Jurnalul ,,Medicina Naturală".