Eşti sedentar? De vină pot fi genele

1 2 jpg jpeg

Cercetătorii au identificat genele care produc o enzimă în ţesutul muscular în timpul exerciţiului ce poartă numele APM kinaza, care controlează modul în care mâncarea se transformă în energie.

,,Descoperirea ar putea duce la apariţia unor tratamente care să îi ajute pe cei care nu pot face exerciţii fizice, precum cei obezi sau cei care suferă de astm. Important este să se facă mai puţină activitate fizică şi să nu se ajungă în acest stadiu, indiferent de moştenirea genetică”, a afirmat Gregory Steinberg, profesor la Universitatea McMaster din Ontario, Canada.

AMP kinaza este prezentă în celulele noastre şi este cunoscută ca fiind responsabilă pentru creşterea numărului de mitocondrii, organite care transformă alimentele consumate în energie.

Studiului este primul de acest gen care demonstrează că APM kinaza este controlată de genele moştenite, aceasta determinând doza de energie a fiecăruia dintre noi. Cercetarea a fost efectuată pe cobai, însă efectele sunt similare şi în cazul oamenilor.