Eşti însărcinată? Iată ce este important să incluzi în dietă!

1 2 jpg jpeg

Specialiştii sunt de părere că important este ca gravidele să consume cu moderaţie acest aliment, doar atunci beneficiile fiind valabile.

La aceste concluzii au ajuns cercetătorii de la Universitatea Tohuku din Japonia după ce au efectuat mai multe analize în laborator, pe cobai.

În primă fază, specialiştii au dat femelelor cobai să consume alimente bogate în acizi graşi Omega-6, dar care aveau un conţinut redus de Omega-3.

Astfel, rezultatele obţinute au arătat că puii acestor femelele aveau o dimensiune mai mică a creierului, spre deosebire de grupul de cobai la care au dat alimente care erau bogate atât în Omega-3, cât şi în Omega-6.

Dimensiunea redusă a creierului cobailor se datora în mare parte faptului că balanţa acizi graşi Omega-3 - Omega-6 nu a fost una echilibrată.

„Important este ca gravida să consume pe perioada sarcinii atât fructe oleaginoase care sunt bogate în acizi graşi Omega-6, cât şi peşte, aliment reunoscut pentru cantitatea mare de Omega-3 pe care o conţine“, au precizat cercetătorii care au participat la cercetare.

La fel de bine este ca femeia însărcinată să aleagă sortimementele de peşte care nu conţin mercur, cum este somonul, păstravul.

Concluziile studiului au fost publicate în Jurnalul Medical „Stem Cells“.