Eşti hipertensiv? Află cum te poate ajuta soarele!

1 2 jpg jpeg

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Edinburgh au descoperit că razele ultraviolete aduc beneficii hipertensivilor.

Astfel, soarele contribuie la eliberarea monoxidului de azot stocat în corp în circulaţia sangvină, ceea ce duce la relaxarea vaselor de sânge şi la scăderea tensiunii arteriale.

Dr. Richard Weller, senior lector în dermatologie de la Universitatea din Edinburgh, coordonatorul cercetării, a atras atenţia că este nevoie totuşi de teste suplimentare pentru a recomanda soarele ca tratament în hipertensiune.

În cadrul cercetării, a fost monitorizată tensiunea arterială a 24 de voluntari. Acestora li s-a cerut să stea 20 de minute sub o lampă de bronzat, controlându-se nivelul de raze ultraviolete.

S-a constatat că după expunerea la aceste raze, tensiunea arterială a voluntarilor a scăzut şi s-a menţinut astfel timp de o oră.

Razele ultraviolete au beneficii pentru sănătate, prin sintetizarea în corp a vitaminei D, însă tot ele sunt principala cauză a apariţiei cancerului de piele, atrag atenţia medicii.

Hipertensiunea arterială, care afectează un sfert din populaţia lumii, este unul dintre factorii importanţi implicaţi în producerea infarctului şi a accidentului vascular cerebral.