Este sau nu untul nociv pentru sănătate?
După ce au analizat mai multe cercetări care au fost realizate timp de cinci ani, la care au participat 2.467 de bărbaţi (dintre care o parte au suferit un infarct), specialiştii au ajuns la concluzia că includerea untului în alimentaţie nu poate fi asociată cu riscul de apariţie a bolilor cardiovasculare.
Acest lucru este valabil, mai ales dacă persoana are o dietă echilibrată şi nu obişnuieşte să consume grăsimi nocive pentru sănătate.
,,Multe cercetările realizate în ultima perioadă, inclusiv cea efectuată de noi, au arătat că persoanele care includ în alimentaţie untul sau alte tipuri de lactate care conţin grăsimi de aces tip nu au un risc mai ridicat de a fi diagnosticate cu probleme cardiovasculare. Deşi au existat sfaturi din partea autorităţilor pentru a reduce consumul produselor de acest fel, rezultatele studiilor noastre au arătat că untul nu se numără printre alimentele ce trebuie evitate”, a afirmat Iain Broom, profesor la Universitatea Robert Gordon din Aberdeen, Scoţia.