Este sau nu untul nociv pentru s─ân─âtate?

1 2 jpg jpeg

Dup─â ce au analizat mai multe cercet─âri care au fost realizate timp de cinci ani, la care au participat 2.467 de b─ârba┼úi (dintre care o parte au suferit un infarct), speciali┼čtii au ajuns la concluzia c─â includerea untului ├«n alimenta┼úie nu poate fi asociat─â cu riscul de apari┼úie a bolilor cardiovasculare.

Acest lucru este valabil, mai ales dac─â persoana are o diet─â echilibrat─â ┼či nu obi┼čnuie┼čte s─â consume gr─âsimi nocive pentru s─ân─âtate.

,,Multe cercet─ârile realizate ├«n ultima perioad─â, inclusiv cea efectuat─â de noi, au ar─âtat c─â persoanele care includ ├«n alimenta┼úie untul sau alte tipuri de lactate care con┼úin gr─âsimi de aces tip nu au un risc mai ridicat de a fi diagnosticate cu probleme cardiovasculare. De┼či au existat sfaturi din partea autorit─â┼úilor pentru a reduce consumul produselor de acest fel, rezultatele studiilor noastre au ar─âtat c─â untul nu se num─âr─â printre alimentele ce trebuie evitateÔÇŁ, a afirmat Iain Broom, profesor la Universitatea Robert Gordon din Aberdeen, Sco┼úia.