Este oficial: femeile care au copii tr─âiesc mai mult

1 2 jpg jpeg

Mai exact, speciali┼čtii din Marea Britanie sunt de p─ârere c─â femeile care sunt mame sunt cu 20% mai pu┼úin predispuse decesului timpuriu. De asemenea, rezultatele altor cercet─âri au eviden┼úiat faptul c─â al─âptarea este unul dintre factorii asocia┼úi cu o via┼ú─â mai lung─â.

Cercet─âtorii mai sus┼úin c─â deregl─ârile hormonale din timpul celor nou─â luni de sarcin─â au pe termen lung efecte pozitive ├«n ceea ce prive┼čte s─ân─âtatea inimii, dar reduc ┼či riscul de apari┼úia a cancerului.

├Än cadrul studiului, speciali┼čtii de la Colegiul Imperial din Londra (Marea Britanie) au analizat datele ob┼úinute de la 322.972 de femei din mai multe ┼ú─âri din Europa.

Pe parcursul celor 13 ani de cercet─âri, 14.383 de participante au decedat, dintre care aproape 4.000 din cauza cancerului ┼či 2.400 ca urmare a afec┼úiunilor cardiace.

Dup─â ce au analizat starea de s─ân─âtate a voluntarelor ┼či faptul c─â erau sau nu mame, oamenii de ┼čtiin┼ú─â au ajuns la concluzia c─â riscul de deces timpuriu era mai redus ├«n cazul participantelor care aveau copii, el fiind ┼či mai mic dac─â femeia avea mai mult de un copil.

ÔÇ×P├ón─â acum se considera c─â al─âptatul este unul dintre factorii principali care ajut─â la prevenirea multor afec┼úiuni, printre care ┼či cancerului. Rezultatele studiului nostru au ar─âtat c─â ┼či meseria de p─ârinte are un rol important c├ónd vine vorba de riscul de deces timpuriu ├«n cazul femeilorÔÇť, au explicat cercet─âtorii care au participat la studiu.

Concluziile cercet─ârii au fost publicate ├«n Jurnalul Medical ÔÇ×BMC MedicineÔÇť.