Este oficial: care este cel mai potrivit moment din zi pentru sex

1 2 jpg jpeg

Explicaţiile specialiştilor sunt simple: după-amiaza este momentul ideal când partenerii ţin cont mai mult de dorinţele celuilalt.

În plus, cercetările arată că în jurul orei 15.00 femeile au nivelul hormonului cortizol mai ridicat, ceea ce face ca ele să fie mai energice şi să aibă o viteză rapidă de reacţie.

Tot în jurul orei 15.00 şi bărbaţii au un nivel mai ridicat al hormonului estrogen, cel care îi face să fie mai afectivi, în special în timpul partidelor sexuale.

Expertul în sex Alisa Vitti este de părere că după-amiaza, în jurul orei 15.00, este momentul cel mai potrivit în care atât femeile, cât şi bărbaţii au un apetit sexual ridicat şi în care se pot să ofere suport emoţional mai uşor unul-celuilalt.

„Bărbaţii sunt mult mai interesaţi să iniţieze o partidă amoroasă când sunt capabili să ofere un răspuns sexual partenerei. Situaţia este asemănătoare şi în cazul femeilor, care se simt că se pot implica mai mult atât fizic, cât şi emoţional într-un act sexual în jurul orei 15.00. După-amiaza, în jurul acestei ore, femeile se simt mai apreciate şi pot să ofere, la rândul lor, plăcere sexuală“, a afirmat expertul în sex Alisa Vitti.

Rezultatele obţinute în urma cercetării au arătat că ora 15.00 este ideală şi pentru cuplurile care vor să aibă copii, atunci şansele de concepere fiind mai mari.