Este dovedit: cel mai bun remediu împotriva mahmurelii

1 2 jpg jpeg

Chlorella este un tip de algă ce creşte în apele dulci şi care conţine cantităţi importante de vitamine, minerale şi substanţe nutritive.

Algele verzi unicelulare au devenit cunoscute în ultimul timp pentru puternicele lor efecte detoxifiante, dar şi pentru cantitatea mare de antioxidanţi şi de aminoacizi pe care le conţin.

Specialiştii sunt de părere că alga, sub formă de supliment alimentar sau de pudră, conţine toate ingredientele care ajută la prevenirea şi tratarea stărilor specifice mahmurelii.

Singura condiţie este ca alga, indiferent de forma ei, să fie luată cu două ore înainte ca persoana să consume alcool. Mai mult, remediul are şi rolul de a proteja ficatul de consumul de alcool.

Studiile realizate în laborator au arătat că administrarea acestei alge face ca neplăcerile specifice mahmurelii să fie cu mult reduse, spre deosebire de situaţia când nu se ia nimic în astfel de cazuri.

„Culoarea verde intens pe care o are această algă este dată de cantitatea mare de clorofilă pe care o conţine, substanţă care ajută la protejarea ficatului în cazul unui consum mai mare de acool. Bine de ştiut este că administrarea acestei alge nu numai că ajută la combatarea stării de mahmureală, ci întăreşte şi sistemul imunitar, fapt ce oferă protecţie împotriva mai multor afecţiuni“, a afirmat Nikki Ostrower, nutriţionist în cadrul Institutului de Nutriţie din New York, SUA.