Este dovedit: ce ar trebui să conţină micul dejun

1 2 jpg jpeg

Specialiştii sunt de părere că această combinaţie nu numai că oferă senzaţia de saţietate de lungă durată, ci ajută persoana să se menţină mai uşor în formă.

În cadrul cercetării, oamenii de ştiinţă de la Cornell Food and Brand Lab au analizat răspunsurile date de cei 147 de voluntari privind obiceiurilor lor alimentare, indicele de masă corporală, dar şi dacă au avut de-a lungul timpului probleme legate de greutate.

Rezultatele obţinute de specialişti au arătat că participanţii care obişnuiau să consume dimineaţa de cele mai multe ori fructe, cereale şi lactate erau şi cei care nu au avut fluctuaţii în ceea ce priveşte greutatea.

În schimb, voluntarii care nu obişnuiau să mânânce la micul dejun şi cei care consumau produse precum cele de patiserie sau bogate în grăsimi au răspuns că menţinerea greutăţii este o constantă în vieţile lor.

„Ceea ce persoanele trebuie să reţină este că micul dejun este mai important decât considerăm noi, mai ales că este şi una dintre cele mai bune soluţii de a ne menţine greutatea. Alege pentru micul dejun alimente precum ouăle, lactatele, cerealele integrale, dar şi fructele“, a afirmat Anna-Leena Vuorinen, cercetător în cadrul Universităţii Tempere din Finlanda.