Electrocardiograme gratuite pentru copii

1 2 jpg jpeg

Proiectul se derulează pe perioadă nedeterminată, începând din data de 16 iunie 2015, în zilele de miercuri, de la ora 16:00 până la ora 19:00.

,,8 din 1.000 de nou născuţi din Europa se nasc cu o formă de malformaţii cardiace congenitale. Lipsa screeningului neonatal obligatoriu îngreunează o diagnosticare timpurie a acestei afecţiuni. De aceea, centrul nostru a iniţiat această campanie pentru a descoperi malformaţiile congenitale ale inimii, neidentificate până în momentul testării. Unele dintre aceste malformaţii congenitale cardiace pot fi diagnosticate printr-un simplu EKG (electrocardiogramă). Ce este mai puţin cunoscut la noi în ţară este faptul că malformaţiile cardiace congenitale pot fi tratate şi non-chirurgical, prin intervenţii minim invazive”, spune dr. Dan Deleanu, medic primar cardiolog la Centrele de Excelenţă în Cardiologie şi Radiologie Intervenţională ARES.

Centrul medical are sediul pe strada Nicolae Caranfil, nr 85 A, sector 1, Bucureşti, iar mai multe informaţii (şi programări) despre această campanie şi despre ecografiile gratuite se pot afla la numărul de telefon 031 9300 (număr unic cu tarif normal).

,,Sunt foarte multe patologii care pot fi descoperite la copii printr-o investigaţie atât de simplă şi neinvazivă cum este electrocardiograma. În primul rând, pot fi descoperite patologiile congenitale precum defectul septal atrial, defectul septal ventricular, dar mai pot fi descoperite şi afecţiuni electrice ale cordului. Toate aceste probleme, descoperite într-o fază incipientă, pot fi tratate minim invaziv, fără cicatrici, fără durere şi cu o internare de doar 24 de ore. Pentru ca niciun copil să nu amâne joaca mai mult de o zi, invităm părinţii să realizeze gratuit o electrocardiogramă celor mici”, explică Oren Iancovici, medic cardiolog la Centrele ARES.