Efectele terapeutice ale unei ASPIRINE pe zi – mit sau realitate?

1 2 jpg jpeg

Mulţi dintre noi însă ne punem serioase semne de întrebare cu privire la fundamentul acestei recomandări şi mai cu seamă, despre cât de eficient este acest obicei prezentat drept tratament preventiv pentru afecţiunile cardio-vasculare.

Administrarea unei aspirine pe zi ţine sau nu bolile la distanţă? - este întrebarea la care încercăm să aflăm răspunsul în rândurile ce urmează. Pentru a elucida această dilemă, trebuie să cunoaştem avantajele şi dezavantajele consumului zilnic al unei aspirine.

Beneficiile unei aspirine pe zi:

1. Reduce riscul apariţiei cancerului de colon

O doză zilnică de aspirină, stabilită de medicul specialist, poate reduce riscul apariţiei cancerului de colon în cazul persoanelor care sunt predispuse bolii. Mai mult decât atât, substanţele conţinute de medicament pot influenţa structura tumorilor biorectale, de aceea aspirina ajută şi la prevenirea reapariţiei bolii.

2. Previne infarctul şi acidentul vascular cerebral

Aspirina şi-a dovedit eficienţa terapeutică şi în ceea ce priveşte prevenirea infarctului miocardic acut şi a accidentului vascular cerebral. Majoritatea medicilor cardiologi recomandă persoanelor care au un risc mai ridicat de a suferi de afecţiuni cardiace aspirina, datorită proprietăţii sale de a subţia sângele.

3. Reduce inflamaţia şi durerea

....................................

Află mai multe argumente pro dar şi care sunt argumentele contra administrării unei aspirine pe zi