Efectele metalelor din mobile asupra sănătăţii

1 2 jpg jpeg

Nivelul ridicat de wolfram (tungsten), element chimic din grupa metalelor, creşte semnificativ riscul de apariţie a bolilor, în special la persoanele de până în 50 de ani, au mai atenţionat specialiştii.

Aceştia au spus că metalele care pot duce la apariţia problemelor de sănătate se găsesc atât în telefoanele mobile, cât şi în alte laptopuri, calculatoare, dar şi în multe dintre obiectele din locuinţă, cum sunt şi becurile.

La cercetarea, care s-a desfăşurat pe o perioadă de 12 ani, au participat 8.614 persoane, cu vârsta cuprinsă între 18 şi 74 de ani.

La începutul studiului, specialiştii au măsurat nivelul metalelor din organismul participanţilor. Astfel, ei au observat că participanţii care aveau în organism un nivel ridicat de tungsten erau şi cei care erau mai predispuşi probleme cardiovasculare, respectiv unui atac vascular cerebral.

,,Cu cât tehnologia avansează, cu atât şi expunerea la substanţe nocive este mai mare. Substanţele din electrocasnice şi din telefoanele mobile ajung şi în mediu prin deşeuri, ceea ce face ca şi hrana sau apa să conţină poluanţi şi organismul să aibă de suferit”, a afirmat Jessica Tyrrell, cercetător şef la Universitatea Exeter din Marea Britanie.