Drama unei adolescente: riscă să-i explodeze aorta!

1 2 jpg jpeg

Cu toate acestea, tânăra trece printr-o dramă greu de imaginat. Suferă încă de la doi ani de o boală cumplită şi rară, pe care s-a încăpăţânat s-o înfrunte şi despre care vorbeşte foarte puţin.

Tânăra suferă de sindromul marfan

Se numeşte Sindromul Marfan şi principala lui grijă este s-o schilodească, să-i strâmbe oasele, să-i deplaseze organele interne, să-i fure vederea, să-i ia respiraţia şi, dacă se poate, chiar viaţa. Scopul final al perversului Sindrom Marfan este de a face aorta să explodeze.

Ce face practic acest sindrom

Sindromul Marfan afectează ţesutul conjunctiv, adică ţesutul elastic din organism care face legătura dintre diferite organe şi componentele acestora. Acest sindrom se caracterizează prin dilatarea aortei la baza (prima parte a principalei artere care transporta sângele de la inima în restul corpului), disfuncţii ale valvelor inimii, dislocarea cristalinului, miopie şi prin alungirea extremitatilor – mâini, picioare.

Existenţa acestui sindrom creşte riscul de dezvoltare pentru urmatoarele afecţiuni: scolioza, cifoza, deformări ale piciorului, formarea unei cavităţi la nivelul pieptului.

Are numeroase probleme

Teodora le are pe toate acestea. A fost operată de câte două ori la ambii ochi. Coloana este atât de deformată (scolioză), încât corsetul special care i-a fost recomandat acum câţiva ani, a devenit inutil. Deviaţia i-a deplasat un rinichi undeva către mijlocul spatelui, iar la ultima ecografie un plămân nu s-a mai văzut. Sindromul Marfan a făcut-o pe Teo de nerecunoscut, de aceea o intervenţie chirurgicală foarte costisitoare este una dintre puţinele ei şanse de a supravieţui.

Suma necesară este de 12.000 de euro, la care se adaugă încă 1.000 de euro, analizele pre-operatorii. Intervenţia a fost programată la începutul lunii octombrie şi va fi efectuată de unul dintre cei mai buni specialişti în ortopedie pediatrică din România, doctorul Alexandru Thiery.

Sute de români au ajutat-o deja. S-a strâns jumatate din sumă!

Peste 400 de români inimoşi au contribuit până acum la salvarea sa, strângându-se până în prezent aproape 7.000 de Euro. Teodora vrea să trăiască, să studieze şi, deşi este o capacitate intelectuală, admite tare şi răspicat că nu vrea să părăsească ţara natală, ci vrea să fie la dispoziţia celor care au nevoie de ea, aşa cum şi alţii o ajută în prezent.

Donaţiile pentru salvarea Teodorei pot fi făcute pe https://salveazaoinima.ro/campaigns/teodora-balan/ sau în conturile bancare ale Asociaţiei “Salvează o inimă”: RO05BTRL00701205W82870XX (cont în lei), RO28BTRLEUR CRT00W8287001 (cont în Euro), RO68BTRLUSDCRT00W8287001 (cont în dolari americani).