Dozele mai mari de vitamina C pot reduce tensiunea arterială

1 2 jpg jpeg

Pentru realizarea acestui studiu, oamenii de ştiinţă au analizat datele de la alte 29 de studii, efectuate pe 1.400 de participanţi, cu vârsta cuprinsă între 22 şi 74 de ani.

În cadrul cercetării, participanţii au luat timp de opt săptămâni câte 500 de miligrame de vitamina C.

La participanţii care aveau tensiunea arterială crescută, cea sistolică a scăzut cu 5 puncte, iar presiunea diastolică s-a redus cu 1,7 puncte.

,,Rezultatele cercetărilor noastre au arătat că dozele mai mari de vitamina C aduc beneficii în ceea ce priveşte scăderea tensiunii arteriale. Însă acest lucru trebuie urmat doar la recomandarea medicului. Cercetările privind acest impact vor continua pentru a înţelege pe deplin implicaţiile vitaminei C”, a afirmat Edgar ,,Pete” R. Miller III, profesor la Divizia de Medicină Internă la Şcoala de Medicină ,, Johns Hopkins” din Baltimore, SUA.

Deoarece tensiunea arterială mărită este unul dintre factorii ce duc la apariţia accidentului cerebral vascular, schimbările în stilul de viaţă, precum alimentaţia sănătoasă, pierderea în greutate, sunt esenţiale, dar nu suficiente pentru fiecare caz.

De aceea, medicii obişnuiesc să recomande şi medicamente pentru a reduce tensiunea arterială.