Donează sânge pentru semenii tăi!

1 2 jpg jpeg

Recoltările de sânge se vor face în perioada 3-5 septembrie, între orele 09.00 şi 13.00, într-un centru mobil complet echipat, amplasat la intrarea principală Sun Plaza, din Şoseaua Olteniţei, cât şi în două cabinete special amenajate în policlinica Regina Maria.

Recoltarea va fi făcută de personal specializat de la Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti, în condiţii de siguranţă, folosind instrumente de unică folosinţă.

Bine de ştiut!

La fiecare donare se recoltează aproximativ 450 ml de sânge, care vor fi folosiţi pentru pacienţii internaţi în spitalele din Bucureşti, a căror viaţă poate să depindă de aceste transfuzii.

Tu poţi să donezi?

Înainte de a merge să donezi, verifică dacă te încadrezi în categoriile care pot să doneze. Pot dona cei care...

...au vârsta cuprinsă între 18 şi 60 ani;

...au greutatea între 50 – 100 kg (femeile) şi între 60 – 110 kg (bărbaţii);

...nu au consumat alcool cu 2 zile înainte;

...nu au suferit intervenţii stomatologice sau chirurgicale în ultimele 3 luni;

...nu suferă şi nici nu au suferit vreodată de hepatită (de orice tip), TBC, sifilis, malarie, epilepsie, bruceloză, ulcer, diabet zaharat, boli de inimă, boli de piele, miopie peste (-) 6 dioptrii;

...au luat înainte de donare un mic dejun normal (o cană cu ceai sau cafea, legume, fructe), fără multe proteine şi grăsimi;

...nu au fumat cu o oră înainte de donare şi nici imediat după.

Atenţie!

Nu le este permisă donarea de sânge femeilor însărcinate, aflate în perioada de lăuzie sau în perioada menstruală!

De ce e important să donezi?

Pentru a uşura accesul bucureştenilor la procesul de donare şi pentru a completa necesarul de sânge de care spitalale au nevoie, Asociaţia React, în parteneriat cu Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti şi cu Reţeaua Privată de Sănătate Regina Maria, a lansat încă din vara anului trecut campania „Dăruieşte timp, donează sânge!”, care este continuată în această perioadă. Anca Ştefan, Preşedintele Asociaţiei React, explică de ce este important să donezi:

„În Bucureşti, sunt aproximativ 60 de spitale publice şi private. Pentru a acoperi necesarul de transfuzii sanguine din aceste spitale, ar fi nevoie de aproximativ 700 de persoane care să doneze zilnic.

Momentan, la Centrul de Transfuzie Sanguină din Bucureşti se prezintă zilnic aproximativ 300 de potenţiali donatori, dintre care doar în jur de 250 pot să doneze. Dar chiar şi aşa, numai sângele de la 190-200 de donatori merge către spitale, deoarece după analizele făcute sângelui donat, o parte din acesta nu va corespunde standardelor de siguranţă şi de calitate.

Prin această campanie uşurăm accesul bucureştenilor din această zonă la procesul de donare şi completăm necesarul de sânge de care au nevoie spitalele.”

Mai multe informaţii despre campanie găseşti pe:

- site-ul Sun Plaza http://www.sun-plaza.ro/event/daruieste-timp-doneaza-sange

- pe pagina de facebook www.facebook.com/Sun.Plaza.Shopping.Center