Doi români din trei dau atenţii medicilor

1 2 jpg jpeg

60% dintre români spun că sunt nemulţumiţi şi foarte nemulţumiţi de sistemul de sănătate din România, în timp ce 34,6% dintre ei consideră că acesta funcţionează corespunzător.

În ceea ce priveşte medicii, 64% dintre participanţii la sondaj au declarat că au o părere bună despre ei (sunt bine pregătiţi), iar 70% dintre respondenţi au declarat că au întâlnit medici români care îşi fac datoria cu seriozitate.

De asemenea, 73,5% dintre participanţii la studiu au spus că medicii români sunt prost plătiţi, iar 58% dintre ei au declarat că acesta este motivul principal pentru care doctorii aleg să plece din România.

Peste 60% din români declară că au dat bani sau cadouri medicilor. 66,6% dintre respondenţi au dat atenţii doctorilor din proprie iniţiativă, iar 31,4% dintre au dat bani pentru că aşa li s-a cerut. Peste 57% au răspuns că trebuie să dea bani medicilor pentru a beneficia de un tratament de calitate. În schimb, 42% dintre români cred că pot beneficia de un tratament de calitate fără a da bani medicilor.