Disfuncţiile erectile, semn al problemelor cardiace

1 2 jpg jpeg

Mai mult, specialiştii australieni sunt de părere că dacă tulburările erectile se agravează şi riscul de deces cauzat de probleme cardiace este unul mai ridicat.

Cercetarea a fost realizată pe mai mult de 95.000 de bărbaţi, cu vârsta de peste 45 de ani. Datele, colectate în perioada 2006-2010, au fost obţinute de la bărbaţi care nu aveau probleme cu alcoolul sau fumatul.

După ce au analizat chestionarele completate, cercetătorii au observat că participanţii care aveau disfuncţii erectile aveau un risc cu 60% mai mare să sufere şi de afecţiuni cardiovasculare.

Ei aveau şi un risc de două ori mai mare să moară din cauza afecţiunilor cardiace, spre deosebire de cei care nu aveau tulburări erectile.

,,Bărbaţii care au probleme erectile trebuie să meargă din timp la medic pentru a fi evaluaţi privind riscul de afecţiuni cardiovasculare. Având în vedere că disfuncţiile erectile sunt un semnal al bolilor cardiace, medicii trebuie să le depisteze din timp pe cele din urmă şi să le ţină sub control”, a afirmat Emily Banks, profesor de Epidemiologie la Universitatea Naţională din Australia.

Rezultatele studiului sunt publicate în ediţia din ianuarie a Jurnalului Medical ,,PLoS Medicine”.