Din dragoste pentru oameni: Edouard Coeugniet, medic român de renume internaţional, se întoarce în ţară, la Clinica Zetta (P)

1 2 jpg jpeg

Din dragoste pentru locul în care s-a născut şi având dorinţa de a ajuta oamenii, medicul Edouard Coeugniet s-a întors în România şi e pregătit să profeseze în cele mai bune condiţii, la Clinica Zetta.

Edouard Coeugniet şi-a clădit cariera cu paşi mici, dar siguri, urmând cursurile Facultăţii de Medicină din cadrul Universităţii Wilhelm Münster, din Germania, precum şi în Franţa, la Universitatea Descartes din Paris, apoi în Toulouse şi în Grenoble.

Cu o experienţă de peste 16 ani şi o reputaţie impresionantă în acest domeniu, Coeugniet este Medic Primar în Chirurgie Plastică, Estetică şi Microchirurgie Reconstructivă, Master of Science şi Profesor la Universitatea din Montreal. Care este legătura medicului Edouard Coeugniet cu România?

Rădăcinile numelui Coeugniet se trag din Franţa de Nord, familia sa emigrând în România la sfârşitul secolului al 19-lea, în jurul anului 1890, perioadă în care ţara noastră era foarte prosperă. Născut pe aceste meleaguri, medicul Edouard Coeugniet se mândreşte cu faptul că mama sa era româncă, iar tatăl lui a fost un doctor apreciat şi cercetător de renume cu multe publicaţii în imunologie. În anii ‘70, acesta a obţinut bursă pentru a pleca în străinătate pentru colaborări ştiinţifice, fiind un lucru excepţional pentru acea perioadă.

De ce a ales să se întoarcă în România?

De-a lungul anilor, Coeugniet a profesat în mai multe ţări de pe glob, printre care Germania, Franţa, Australia şi Canada şi a fost implicat în zeci de activităţi de cercetare desfăşurate în Europa. De asemenea, s-a dedicat şi activităţii de predare, continuând până în prezent în mai multe instituţii din domeniu, precum Universitatea din Montreal. Cu toate astea, nu a uitat de unde a plecat şi a hotărât să se întoarcă în România, pentru că îndrăgeşte ţara în care a copilărit.

Medicul doreşte să adugă un plus de experienţă şi valoare societăţii din care face parte, astfel că a ales să colaboreze în exclusivitate cu Clinica Zetta, unde efectuează toate tipurile de

, Chirurgie Plastică şi

posibile într-o clinică privată.

Clinica Zetta este un centru de excelenţă care a găsit echilibrul între rigurozitatea ştiinţifică şi inspiraţie, între tehnologie şi artă, între tradiţie profesională şi tehnologie de ultimă generaţie. Având o echipă medicală cu mii de ore de operaţii sofisticate în palmares, precum şi numeroase lucrări de specialitate şi studii complexe în domeniu, Clinica Zetta oferă pacienţilor săi servicii la cel mai înalt nivel.