Dieta mediteraneană previne boala Alzheimer şi îmbunătăţeşte memoria

1 2 jpg jpeg

Doar adoptând un stil de viaţă sănătos, din care exercitiile fizice şi alimentaţia sănătoasa să nu lipsească, vom descoperi mai multe moduri prin care ne putem stimula activitatea creierului.

Conform DelawareNews, un studiu publicat de Jurnalul Asociatiei Medicale Americane a constatat ca o dietă mediteraneană, bogată în ulei de măsline şi nuci poate ajuta persoanele în vârstă să câştige lupta în procesul pierderii de memorie şi a declinul cognitiv.

Realizat de cercetători cu sediul în Barcelona, Spania, studiul a analizat modul în care dieta mediteraneană ar putea să diminueze problemele cardiovasculare, care sunt considerate a fi un factor de risc pentru boala Alzheimer şi demenţă.

Studiul a fost realizat pe persoane cu vârsta medie de 66 de ani, pe o perioadă de patru ani, timp în care alimentaţia lor s-a bazat pe reţete mediteraneene.

Cercetatorii au descoperit că o dietă mediteraneană, bogată în fructe, legume, cereale integrale, nuci contribuie la menţinerea în parametrii normali a funcţiilor cognitive şi la stimularea memoriei.

Ce anume poţi să mănânci, pe parcursul unei săptămâni, dacă doreşti să urmezi dieta mediteraneană : LUNI

1. MIC DEJUN

O portie de omleta preparata dintr-un ou intreg sau 2 albuşuri de ou, ½ ceasca de ciuperci feliate Portabella, 1 lingurita de marar si ¼ cana de lapte degresat sau apa, amestecate si prajite in 1 lingurita ulei de masline

1 – 2 felii de paine prajita din cereale integrale

1 ceasca de lapte de soia scăzut de grasimi si bogat in calciu sau lapte de vaca degresat

Citeşte continuarea articolului AICI