Dieta franceză: află în ce constă!

1 2 jpg jpeg

Pe tot parcursul vieţii, mănâncă tot ce doresc (croissant cu ciocolată la micul dejun, tarte cu fructe noaptea ca şi desert), nu ţin diete şi niciodată nu merg la sală. Să nu uităm şi de vin, şi totuşi pierd în greutate. Iată însă, care sunt teoriile legate de dieta franceză şi de efectele sale.

Statuie făcută mâncărurilor

În primul rând şi cel mai important aspect, este acela că francezii au tendinţa de a face din mâncare ceva sacru. În timp ce “dieta” sună ca o reţetă pentru pierderea în greutate, nu este. Ei, în schimb, savurează un burger în două minute şi se bucură de fiecare înghiţitură. Şi ce dacă cina durează 3 ore? Americanii continuă cu foarte multe diete şi totuşi obezitatea se menţine la rate înalte, din cauza că urăsc ceea ce mănâncă şi suferă când se gândesc la o altă masă negustoasă şi nu îşi transmit semnale bune în ceea ce o priveşte. Doar amintiţi-vă să vă bucuraţi de fiecare îmbucătură.

Pentru a vă bucură de masă, trebuie să vă focusati asupra ei şi să-i acordaţi timpul necesar. În Franţa, nu există fast food. Este mult mai obişnuit ca să se consume, stând jos la o masă, la cafenea sau acasă şi fără nici o grabă.

Mărimea contează

Unul dintre cele mai importante sfaturi este portionarea. Francezii mănâncă efectiv tot ce-şi doresc dar în porţii foarte mici. Ei îşi iau timpul necesar fiecărei bucăţele din aliment şi din această cauză sunt capabili să realizeze când sunt sătui.

Este uşor să fii activ

Francezii nu sunt leneşi în ceea pe privesc lucrurile mărunte. Des sunt văzuţi că preferă mersul pe scări şi nu luatul liftului pentru 2 etaje. De fapt, aceştia au magazine variate: vor merge după cele mai bune baghete de la brutăria X, la carmangeria Z pentru cea mai fină carne şi poate o cofetărie preferată pentru deserturi. Evită supermarketurile.