Dieta cu chefir te scapă de 3 kg în 5 zile

1 2 jpg jpeg

Chefirul este un aliment cu multe proprietăţi benefice pentru digestie şi organism, în general. Ştiai că termenul de “kefir” înseamnă "senzaţie de bine după masă"? De altfel, de-a lungul timpului, chefirul a demonstrat că poate ajuta sistemul imunitar să lupte eficient cu multe boli.

Cum este posibil acest lucru? Nimic mai simplu. Datorită compoziţiei nutritive, pe care o are acest tip de lapte, fermentat. Conţine bacterii benefice, drojdie, tiamină, biotină, vitamina B12, calciu, acid folic şi vitamina K2.

Proteinele din chefir sunt digerate rapid de corp şi, pe lângă conţinutul de proteine, acesta este îmbogăţit cu minerale esenţiale pentru corp, precum calciu, magneziu şi fosfor.

De ce e benefică pentru sănătatea această cură de slăbire

Cum te ajută chefirul să slăbeşti, mai ales dacă ai intolertanţă la lactoză? Ei bine, chefirul îmbunătăţeşte digestia lactozei la adultii cu intoleranta la lactoză şi are efect antimicotic şi antibacterian.

De aceea, ajută şi în caz de colită şi alte afecţiuni ale stomacului, deoarece previne şi reglează inflamaţiile din celulele intestinale.

Citeşte mai multe despre acest subiect AICI.