Dieta care te fereşte de cancerul uterin

1 2 jpg jpeg

Deşi până acum se ştia că această afecţiune are legătură cu vârsta, cu greutatea corporală şi cu alimentaţia, specialiştii spun că femeile care obişnuiesc să consume multe alimente specifice dietei mediteraneene au un risc mai redus de apariţie a tumorile la nivelul uterului.

Mai exact, riscul de apariţie a acestui tip de cancer se reduce cu 57% dacă se includ în dietă legumele, peştele şi cerealele integrale.

La cercetarea, realizată de cercetătorii de la Institutul de Studii Farmacologice din Milano, Italia, au participat aproximativ 5.000 de italience.

În primă fază, specialiştii au analizat cât de mult consumau participantele din cele nouă grupe de alimente incluse în studiu. Astfel, ei au ajuns la concluzia că femeile care aveau o alimentaţie bazată pe principiile dietei meditaraneene erau mai puţin predispuse cancerului uterin.

Riscul de apariţie a acestei afecţiuni era redus cu 34% şi dacă voluntarele consumau frecvent o parte dintre alimentele specifice dietei greceşti.

,,Putem spune că o dietă echilibrată, ce conţine multe dintre alimentele pe care le consumă frecvent locuitorii din Grecia, este una dintre armele care ne ajută să prevenim cancerul uterin. Acest lucru ar trebui să ne facă să ne gândim mai mult atunci când alegem produsele pe care le punem în coşul de cumpărături”, a afirmat Cristina Bosettic, profesor la Institutul de Studii Farmacologice din Milano.