Dieta care te fere┼čte de cancerul mamar

1 2 jpg jpeg

Specilia┼čtii sus┼úin c─â nu trebuie exclus─â de tot carnea, ci doar consumat─â cu modera┼úie. Dac─â pe lista alimentelor ce trebuie evitate se afl─â semipreparatele ┼či produsele de tip fast-food, printre cele recomandate se g─âsesc lactatele, laptele de soia ┼či br├ónza tofu.

De asemenea, un element important care scade riscul de apariţie a cancerului de sân este activitatea fizică.

Pentru a vedea care este impactul dietei asupra riscul de cancer mamar, speciali┼čtii au analizat rezultatele a 85 de studii, la care au participat mai mult de 165.000 de femei din ├«ntreaga lume. Cercet─âtorii au verificat stilul de via┼ú─â al participantelor, dar ┼či obiceiurile lor alimentare.

Astfel, ei au ajuns la concluzia c─â femeile care aveau o alimenta┼úie bogat─â ├«n fructe, legume, cereale integrale ┼či mai pu┼úin─â carne erau mai pu┼úin predispuse cancerului mamar.

,,Femeile care reu┼česc s─â aib─â un stil de via┼ú─â echilibrat, mai exact o alimenta┼úie s─ân─âtoas─â, activitate fizic─â, sunt mai pu┼úin predispuse cancerului de s├ón. Vom face ┼či alte studii pe e┼čantioane mai mari tocmai pentru a vedea c├ót de mult scade riscul de cancer mamar alimenta┼úie bogat─â ├«n fructe, legume ┼či cereale integraleÔÇŁ, a precizat Kate Allen, medic ├«n cadrul Funda┼úiei Interna┼úionale de Cercet─âri ├«n domeniul Cancerului.