Dieta care te fereşte de cancerul mamar

1 2 jpg jpeg

Speciliaştii susţin că nu trebuie exclusă de tot carnea, ci doar consumată cu moderaţie. Dacă pe lista alimentelor ce trebuie evitate se află semipreparatele şi produsele de tip fast-food, printre cele recomandate se găsesc lactatele, laptele de soia şi brânza tofu.

De asemenea, un element important care scade riscul de apariţie a cancerului de sân este activitatea fizică.

Pentru a vedea care este impactul dietei asupra riscul de cancer mamar, specialiştii au analizat rezultatele a 85 de studii, la care au participat mai mult de 165.000 de femei din întreaga lume. Cercetătorii au verificat stilul de viaţă al participantelor, dar şi obiceiurile lor alimentare.

Astfel, ei au ajuns la concluzia că femeile care aveau o alimentaţie bogată în fructe, legume, cereale integrale şi mai puţină carne erau mai puţin predispuse cancerului mamar.

,,Femeile care reuşesc să aibă un stil de viaţă echilibrat, mai exact o alimentaţie sănătoasă, activitate fizică, sunt mai puţin predispuse cancerului de sân. Vom face şi alte studii pe eşantioane mai mari tocmai pentru a vedea cât de mult scade riscul de cancer mamar alimentaţie bogată în fructe, legume şi cereale integrale”, a precizat Kate Allen, medic în cadrul Fundaţiei Internaţionale de Cercetări în domeniul Cancerului.