Dieta care te ajută să-ţi menţii sănătatea

1 2 jpg jpeg

Cercet─âtorii din ┼ú─ârile nordice au descoperit c─â acest tip de alimenta┼úie poate ameliora inflama┼úiile din organism care sunt asociate afec┼úiunile pe care le au persoanele supraponderale ┼či cele obeze.

Mai exact, dieta ajut─â la reducerea expresiei unei gene care se g─âse┼čte ├«n celulele adipoase ┼či care are leg─âtur─â cu inflam┼úiile care apar ├«n corp.

Pe o perioad─â ├«ntre 18 ┼či 24 de s─âpt─âm├óni, participan┼úii (at├ót femei, c├ót ┼či b─ârba┼úi) de v├órst─â medie, diagnostica┼úi cu diverse probleme de s─ân─âtate (diabet, hipertensiune, obezitate), au fost ├«mp─âr┼úi┼úi ├«n dou─â grupuri.

O parte dintre voluntari au urmat dieta nordic─â, ├«n timp ce ceilal┼úi au m├óncat cereale cu pu┼úine fibre, creme tartinabile pe baz─â de unt, dar mai pu┼úin pe┼čte.

Astfel, rezultatele testelor medicale realizate la finalul cercetării au arătat că participanţii care au urmat dieta nordică prezentau semne de îmbunătăţire a stării de sănătate, având în vedere afecţiunile cu care erau diagnosticaţi.

,,Alimenta┼úia specific─â nordicilor este de mare ajutor ├«n special pentru persoanele care au probleme cu kilogramele ├«n plus. Alimentele incluse ├«n aceast─â diet─â ajut─â la reducerea inflama┼úiei din organism, ceea ce scade ┼či riscul de apari┼úie a diabetului zahar, a hipertensiuniiÔÇŁ, au afirmat oamenii de ┼čtiin┼ú─â de la Universitatea de Est din Finlanda.