Dieta care scade riscul de cancer de colon

1 2 jpg jpeg

Studiul a fost publicat recent în revista Nature Communications, fiind citat de prevention.com. Oamenii de ştiinţă au constatat atunci când au făcut schimb de diete înrtre 20 de persoane afro-americane şi 20 de locuitori din zonele rurale ale Africii de Sud.

Dieta care scade riscul de cancer de colon - dieta cu fibre

Cei 20 de afro-americani, care au avut o dietă cu o dietă bogată în fibre şi-au redus riscul de cancer la colon în doar 14 zile, în timp ce persoanele din Africa de Sud, care au avut o alimentaţie bogată în grăsimi au prezentat un risc mai crescut pentru a dezvolta cancer la colon.

Cercetătorii au ajuns astfel la concluzia că fibrele alimentare, în special un tip de fibre bogate în amidon rezistent, cunoscut şi drept RS. Acesta se găseşte în concentraţie mare într-un terci de porumb cunoscut ca „phutu“ preparat specific zonei rurale a Africii de Sud. Se mai găseşte în ovăz, linte şi banane necoapte.

Cercetatorii au descoperit că mare-RS dieta african a scăzut procesul de multiplicare a celulelor din colon, ceea ce face ca mucoasa acestuia să fie mai puţin vulnerabilă la agenţii cancerigeni. În plus, dieta african de peste două ori nivele participanţilor de butirat, un produs secundar natural produs de defalcare de fibre care ajută la prevenirea mase canceroase de la formarea în colon. Pentru a obţine beneficiile observate in studiul, autorul principal Stephen JD O'Keefe, profesor de medicina la Universitatea din Pittsburgh, spune că ar trebui să consume cel puţin 50 de grame de fibre pe zi. (Recomandarea guvernului actual este de 25 de grame pe zi, iar majoritatea americanilor consumă doar 15.)