Dieta care creşte riscul de cancer de colon

1 2 jpg jpeg

Printre preparatele care favorizează acest tip de cancer se numără fripturile, burgerii, snack-urile. În cadrul cercetării, participanţii au fost împărţiţi în mai multe grupe.

O parte dintre ei au avut o dietă bogată în fructe, legume şi peşte, alţii au consumat mai mult produse de tip fast-food, în timp ce cei din al treilea grup au mâncat alimente bogate în grăsimi, dar care conţineau puţine fibre.

Spre finalul studiului, specialiştii au realizat mai multe teste pentru a vedea care este riscul de apariţie a cancerului de colon. Rezultatele au arătat că voluntarii din cel de-al doilea şi cel de-al treilea grup aveau cel mai mare risc de a fi diagnosticaţi cu acest tip de cancer.

,,Este surprinzător cum schimbările alimentare mai puţin sănătoase pot creşte riscul de apariţie a diferitelor afecţiuni, printre care şi cancerul. Putem spune cu siguranţă că atenţia pe care o acordăm alimentaţiei noastre ne poate proteja de multe probleme de sănătate”, a afirmat Jeremy Nicholson, cercetător la Colegiul Imperial din Londra, Marea Britanie.

Specialiştii recomandă includerea în dietă a legumelor verzi cu frunze, a citricelor, a cerealelor integrale. De asemenea, ideal este să consumăm mai rar ouă, dar şi carne.