Dieta anemicului ┼či alte 8 remedii naturale pentru tratarea anemiei

1 2 jpg jpeg

Specialistii recomandat─â ca fierul s─â fie luat in form─â natural─â si organic─â, asa cum se g─âseste in alimente. Din aceast─â cauz─â, dieta trebuie s─â se axeze pe legume crude si fructe proaspete, deoarece sunt adev─ârate surse naurale de fier.

De asemenea, dacă suferi de anemie ar trebuie să incepi un tratament terapeutic cu o dietă bazată exclusiv pe fructe timp de 5 zile pe săptămână, 3 mese pe zi, constând numai in suc proaspăt de fructe. Aceasta trebuie urmată de o dietă numai cu fructe si lapte timp de aproximativ 15 zile. În aceste condiţii, mesele trebuie luate exact la aceeasi oră. La finalul acestor diete, alimentaţia obisnuită va fi introdusă gradual, pentru a reobisnui organismul.

O anemie care nu a căpătat aspect patologic poate fi usor tratată prin adaos de fier in alimentaţie. Sunt recomandate următoarele alimente: caise, sfeclă rosie, struguri, cirese, curmale, mazăre, salată verde, alune, miere, ghimbir, păstârnac, hrean, usturoi, ceapă, nucsoară, dovleac, morcovi, fasole, soia si spanac.

Ficatul sau extractul din ficat conţin substanţele necesare pentru refacerea hemoglobinei. Acidul tanic, prezent in cafea si in ceaiul negru, ca si in produsele lactate, inhibă absorbirea fierului, in vreme ce vitamina C favorizează acest proces.

Remedii naturale pentru anemie

1) Vitamina B12

Vitamina B12 este necesară pentru prevenirea sau pentru tratarea ameniei. Aceasta se găseste in cantităţi mari in proteina animală, mai ales in rinichi si ficat, dar si in produsele lactate.

2) Sfecl─â

Sfecla este de mare ajutor in vindecarea anemiei. Sucul de sfeclă conţine potasiu, fosfor, calciu, sulf, iod, fier, cupru, carbohidraţi, proteine, grăsimi si vitaminele B1, B2, B6, acid nicotinic si vitamina P.

Cu un con┼úinut bogat de fier, sfecla ajut─â la formarea globulelor rosii. Sucul de sfecl─â rosie fortific─â si asigura corpului putere si rezisten┼ú─â. Este recomandat─â in special copiilor si tinerilor suferinzi de anemie, la care are efecte maxime. Cite┼čte mai mult pe ANTENA SATELOR