Desertul care reduce simptomele bolii arteriale

1 2 jpg jpeg

Mai exact, deliciul reduce simptomele supărătoare ale acestei afecţiuni, uşurând mult mersul pe jos.

Boala arterială periferică, frecvent diagnosticată în rândul persoanelor de vârsta a treia, se numără printre problemele cardiovasculare care afectează în special membrele inferioare, ceea ce cauzează dureri în timpul mersului, dar şi în repaus.

La cercetare au participat 14 bărbaţi şi 6 femei care sufereau de boala arterială periferică, cu vârsta cuprinsă între 60 şi 78 de ani. O parte dintre participanţii au consumat zilnic câte 40 g de ciocolată neagră, în timp ce ceilalţi au mâncat ciocolată cu lapte.

Astfel, după terminarea studiului oamenii de ştiinţă au observat că simptomele bolii s-au mai ameliorat la grupul de participanţi care au consumat ciocolată neagră. În schimb, la celălalt grup nu s-au observat îmbunătăţiri ale stării de sănătate.

,,Deşi ameliorarea simptomelor nu a fost una semnificativă în urma consumului de ciocolată neagră, schimbarea este binevenită pentru pacienţii care suferă de o astfel de problemă de sănătate. Polifenolii din ciocolată sunt cei care aduc beneficii, calitatea vieţii acestor pacienţi fiiind una mai bună”, a afirmat medicul Lorenzo Loffredo, profesor la Universitatea Sapienza din Roma, Italia.

Concluziile studiului au fost publicate în Jurnalul Asociaţiei Americane a Inimii.