Desertul care are grijă de sănătatea creierului

1 2 jpg jpeg

Specialiştii au ajuns la concluzia că persoanele care consumă orice tip de ciocolată cel puţin o dată pe săptămână obţin rezultate mai bune la teste, spre deosebire de cele care nu consumă astfel de desert.

Aceste beneficii se datorează compuşilor cunoscuţi sub denumirea de flavonoide care se găsesc în cantitate mai mare în ciocolata neagră şi în doze mai mici în cea cu lapte sau cea albă.

Cercetătorii au descoperit că flavonoizii, compuşi cu rol antioxidant, pot să încetinească afectarea de la nivelul mai multor celule din organism.

Şi rezultatele altor studii realizate până în prezent au mai arătat că aceste substanţe pot reduce riscul de apariţie al demenţei, dar scad şi predispoziţia pentru afecţiunile cardiovasculare şi chiar a unor tipuri de cancer.

În cadrul studiului, oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Sudul Australiei au folosit datele de la o altă cercetare la care au participat 1.000 de persoane, pe o perioadă de 30 de ani.

După ce le-au verificat obiceiurile alimentare, specialiştii au observat că voluntarii care au obişnuit să consume cel puţin o dată pe săptămână ciocolată au întâmpinat mai puţine probleme de memorie şi de concentrare.

„Se ştia că un consum moderat de ciocolată poate aduce beneficii în ceea ce priveşte sănătatea cardiovasculară. Acum am descoperit că desertul este asociat şi cu o sănătatea cerebrală mai bună“, a afirmat Georgie Crichton, autorul studiului şi profesor la Universitatea din Sudul Australiei.