Desertul care are grijă de inima ta

1 2 jpg jpeg

De asemenea, specialiştii susţin că nu doar ciocolata neagră aduce beneficii sănătăţii cardiace, ci şi cea care conţine lapte.

La aceste concluzii au ajuns cercetătorii după ce au analizat datele obţinute de la studiului realizat pe o perioadă de 12 ani, la care au participat aproximativ 21.000 de persoane din Marea Britanie.

După ce au analizat obiceiurile alimentare ale voluntarilor, cercetătorii au observat că participanţii care consumau frecvent ciocolată, dar nu în cantităţi mari (cel mult 100 grame de ciocolată pe zi), aveau un risc cu 11% mai mic de a suferi un atac de cord sau să fie diagnosticaţi cu afecţiuni cardiovasculare.

În plus, consumul frecvent de ciocolată mai este asociat cu un risc cu 25% mai redus de deces cauzat de probleme cardiace.

,,Nu există nici un motiv pentru care persoanele care se ştiu cu afecţiuni cardiovasculare să nu consume ciocolată. Rezulatele studiului nostru au arătat că persoanele care consumă frecvent acest desert sunt mult mai ferite când vine vorba de afecţiunile inimii”, a afirmat Tim Chico, medic cardiolog la Universitatea Sheffield din Marea Britanie.

Beneficiile sunt aduse de substanţele cunoscute sub denumirea de flavonoizii, compuşii care au grijă de sănătatea cardiacă.