Depresia ar putea fi depistată printr-un test de sânge

1 2 jpg jpeg

"O mare parte dintre studiile de caz au legătură cu psihiatria. Ar fi ideal dacă am putea efectua simple teste de sânge în urma cărora să aflăm dacă persoana suferă sau nu de o anumită afecţiune”, a precizat Jennifer L. Payne, medic psihiatru la Centrul de Tulburări de Dispoziţie a Spitalului ,,Johns Hopkins” din Baltimore, SUA.

Testul, care poartă numele de MDDScore, a fost conceput pentru a putea depista depresia. MDDScore măsoară nouă indicatori din sânge, numiţi biomarkeri, care se pot modifica dacă persoana suferă de depresie.

Studiul a fost realizat pe 70 de persoane care prezentau simptomele depresiei şi alte 43 care nu aveau aceste simptome. După ce toţi participanţii au efectuat testul MDDScore, rezultatele lui au fost corecte în aproximativ 81% din timp.

,,Cifrele sunt destul de mari ceea ce este un lucru foarte bun. Scopul nostru este de a dezvolta corect acest test, pentru ca rezultatele lui să fie precise”, a afirmat George Papakostas, profesor de Psihiatrie la Şcoala de Medicină Harvard.